Új receptgyűjteménnyel jelentkezik a foodstylist-gasztroblogger szerző, aki ez alkalommal csupa olyan fogás készítési útmutatóját teszi közzé, amelyek wokban készülnek. A wok eredendően távol-keleti főzőedény, igazi "jolly joker" egy ügyes szakács kezében; éppen ezért tökéletesen alkalmas más
[>>>]
Új receptgyűjteménnyel jelentkezik a foodstylist-gasztroblogger szerző, aki ez alkalommal csupa olyan fogás készítési útmutatóját teszi közzé, amelyek wokban készülnek. A wok eredendően távol-keleti főzőedény, igazi "jolly joker" egy ügyes szakács kezében; éppen ezért tökéletesen alkalmas más égtájak ételeinek az elkészítésére is. Így a választékban - bár alapvetően a keleti fogások dominálnak - más népek specialitásai is helyet kaphattak. A recepteket (a wok használati útmutatót, a fűszerismertetőt és az alapreceptek leírását követően) származási helyük szerint rendezte hat fejezetbe Sabrina Daniels, kezdve nyolc zamatos indiai étellel (kurkumás rizs garnélával és mazsolával, tikka masala tőkehallal, indiai csirkehúsos korma stb.), folytatva ugyancsak nyolc-nyolc wokos specialitással Indonéziából, Kínából, Vietnámból, Koreából és Thaiföldről. ***Sok egyéb mellett olyanokat készíthetünk saját konyhánkban, saját wokunkban, mint a balinéz tofus-zöldséges curry, a wonton leves, a párold zöldséges tamarinddal, az üvegtészta-saláta, vagy a gyömbéres csirkemell. Az utolsó részben ahhoz kapunk tippeket, hogy a világ más tájairól való ételeket - mint például kimchit, paellát, dönert vagy falafelt - hogy készíthetünk el wokban. Az igényes színes fényképekkel kísért szakácskönyv mindenkinek remek ötlettár lehet, aki szívesen próbálna ki egzotikus recepteket, és persze van otthon egy jó kis wokja. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]