Cím: |
Mi legyen a maradékokkal?
| Alcím: |
zöldségek és gyümölcsök teljes körű hasznosítása
| Szerző: |
Marx, Michaela |
Közrem.: |
Ladányi-Turóczy Csilla (ford.) |
Szerz. közl: |
Michaela Marx ; [ford. Ladányi-Turóczi Csilla]
| Kiadás: |
[Budapest] : Sziget, [2023] |
Eto: |
641.55(083.12):635.1/.8 ; 641.55(083.12):634.1 ; 64 ; 504.03
Táblázat |
Kód |
Magyarázat |
ETO jelzet:
641.55(083.12):635.1/.8
|
Fő |
641.55 |
ételkészítés, ételek, étrend ; étrend, ételek, ételkészítés
|
Fő |
635.1/.8 |
zöldségtermesztés, konyhakertészet ; konyhakertészet, zöldségtermesztés
|
Formai |
(083.12) |
előírások ; receptek
|
ETO jelzet:
641.55(083.12):634.1
|
Fő |
641.55 |
ételkészítés, ételek, étrend ; étrend, ételek, ételkészítés
|
Fő |
634.1 |
gyümölcstermesztés
|
Formai |
(083.12) |
előírások ; receptek
|
ETO jelzet:
64
|
Fő |
64 |
háztartás
|
ETO jelzet:
504.03
|
Fő |
504.03 |
társadalmi ökológia ; ökológia, társadalmi
|
| Tezaurusz: |
Zöldségféle ; Gyümölcs ; Háztartás ; Környezetvédelem ; Szakácskönyv |
Eredeti cím: |
Nix bleibt übrig
| Szakjel: |
641
| Cutter: |
M 39
| ISBN: |
978-615-5723-60-5
| Oldal: |
124 p.
| Katalógus: |
ökológia
| UKazon: |
202310069
| Kivonat: |
A környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében számos otthoni praktikával élhetünk, melyek azon túl, hogy a környezetet kevésbé terhelik, olykor pénztárcánk számára is kedvezőek lehetnek. A jelen kötet szerzője elkötelezte magát egy olyan élet mellett, melyben a lehető legkevesebb szemetet
[>>>]
A környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében számos otthoni praktikával élhetünk, melyek azon túl, hogy a környezetet kevésbé terhelik, olykor pénztárcánk számára is kedvezőek lehetnek. A jelen kötet szerzője elkötelezte magát egy olyan élet mellett, melyben a lehető legkevesebb szemetet termel, a lehető legkisebb biológiai lábnyommal próbál élni és emellett lehetőleg jókat enni. Michaela Marx ugyanis egy rendhagyó szakácskönyvben olyan recepteket és ötleteket oszt meg olvasóival, melyek a gyakran kidobásra ítélt növényi részeket foglalják magukba: így a zöldségek levelei, szárai, vagy éppen a gyümölcsök magvai szintén bekerülhetnek a mindennapi étkezésünkbe.*** A szerző kiemeli, hogy csak a kellő ismeretek birtokában tudunk környezettudatosan élni, felvilágosítás nélkül erre ilyen mértékben nincs mód, éppen ezt a hiányt szeretné kötetével pótolni. A színes fotókkal illusztrált kiadvány egy klasszikus szakácskönyv alapjairól indul: az egyes receptek kapcsán megismerjük az összetevőket, valamint hogy milyen eljárással lehet a gyakran rostos és nehezebben feldolgozható részekből is ínycsiklandó ételeket készíteni. Olvashatunk a banán- vagy a krumplihéj felhasználásáról, süteményekről és chipsekről, de a gyümölcsecet vagy házi sampon elkészítése sem fogja elkerülni a figyelmünket. A hasznos kötet segítségével csökkenthetjük a maradékok révén felhalmozódó szemét mértékét, emellett konyhai kreativitásunk, gasztronómiai szakértelmünk is csak növekedni fog. Az informatív és jól használható kötet széles körben ajánlható. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|
Pld. |
Raktár |
Rakt.jelzet |
Lelt.szám |
Info |
---|
JAMK : 2 kölcsönözhető; ebből 2 elvihető | 1. | F | öko/641 M 39 | 577124 | Kölcsönözhető | 2. | F | öko/641 M 39 | 577125 | Kölcsönözhető |
|
|