Aki bármi oknál fogva tartózkodik a tejtermékek fogyasztásától - mert laktózérzékeny, vegetáriánus vagy vegán - annak hasznos ötletforrás lehet Lénárt Gitta könyve, aki a különféle növényekből készíthető tejeket és sajtféléket mutatja be. Kötete elején a "növényi étrend" mellett érvel, majd a tej és sajtok készítésére alkalmas növényeket (dió, mandula, kesudió, szezámmag, mák, kendermag, kókusz stb.) ismerteti, és más hozzávalók, fűszerek, édesítők bemutatásával kiegészítve. A folytatásban esik szó a munkához szükséges konyhai eszközökről, a növényi tejek (magtejek) és sajtok, illetve az ezekből előállítható fogások készítéséről. A kiadvány végén receptmutató segíti a keresést. A szöveget színes fényképek illusztrálják. "www.kello.hu minden jog fenntartva"