Cím: |
100% disznó
| Alcím: |
a legjobb disznóvágós és disznós receptek
| Szerző: |
Pálinkás Norbert ; Szabó Gábor (1964) |
Szerz. közl: |
Pálinkás Norbert, Szabó Gábor
| Kiadás: |
Déva : Corvin Kiadó, 2014 |
Eto: |
641.55(083.12) ; 637.513.11 ; 613.28
| Tezaurusz: |
Szakácskönyv |
Szakjel: |
641
| Cutter: |
P 17
| ISBN: |
978-973-622-887-2
| Oldal: |
284, [3] p.
| UKazon: |
201512086
| Kivonat: |
Egyszerre lapozgatható a disznóvágásról szóló gasztronómia- és kultúrtörténeti írásként (sőt, talán még szociográfiaként is), valamint speciális szakácskönyvként a Pálinkás Norber-Szabó Gábor szerzőpáros által jegyzett kötet, amely a témát a maga teljességében igyekszik feldolgozni - akárcsak a
[>>>]
Egyszerre lapozgatható a disznóvágásról szóló gasztronómia- és kultúrtörténeti írásként (sőt, talán még szociográfiaként is), valamint speciális szakácskönyvként a Pálinkás Norber-Szabó Gábor szerzőpáros által jegyzett kötet, amely a témát a maga teljességében igyekszik feldolgozni - akárcsak a hozzáértők a disznót. Mert a disznóölés során bizony a jószág szó szerint szőröstül-bőröstül hasznosul, különféle finomságok valóságos garmadájával ajándékozva meg halála után minket, embereket. A kötet vezérszálul a disznóvágás műveletét és a leölt disznó feldolgozásának a "forgatókönyvét" használja, ennek részletes ismertetése mellett - ám korántsem mellesleg - sorolja azokat a fogásokat, amelyeket hagyományosan készítenek a friss húsból, egyebekből. Így olvashatunk elsőként magáról a szúrásról (és a sült vérről, véromlettről), majd a belsőségek, a fej, a háj, a lapocka, a láb és csülök, a borda, a dagadó, a tarja, a comb, a csontok feldolgozásáról, a kolbász- és hurkatöltésről, a tepertő és zsír kisütéséről, illetve a füstölésről. A személyes hangvételű sztorikkal, anekdotákkal kísért, praktikumból és szórakozásból egyaránt forgatható, színes fotókkal illusztrált kötet széles körben ajánlható. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]
|
Pld. |
Raktár |
Rakt.jelzet |
Lelt.szám |
Info |
---|
JAMK : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 1. | F | 641 P 17 | 502021 | Kölcsönözhető | Annavölgy : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 2. | Annavölgy | 641 P 17 | 05988 | Kölcsönözhető | Bajna : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 3. | Bajna | 6414 P 17 | 017936 | Kölcsönözhető | Bajót : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 4. | Bajót | 641 P 17 | 06922 | Kölcsönözhető | Bokod : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 5. | Bokod | 641 P 17 | BOK/00063 | Kölcsönözhető | Csém : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 6. | Csém | 641 P 17 | CSM/00381 | Kölcsönözhető | Dömös : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 7. | Dömös | 641 P 17 | DO/00451 | Kölcsönözhető | Kömlőd : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 8. | Kömlőd | 641 P 17 | KOM/00068 | Kölcsönözhető | Mogyorósbánya : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 9. | Mogyorósbánya | 641 P 17 | MB/00453 | Kölcsönözhető | Máriahalom : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 10. | Máriahalom | 641 P 17 | MH/00291 | Kölcsönözhető | Szárliget : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 11. | Szárliget | 641 P 17 | 00460 | Kölcsönözhető | Tardos : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 12. | Tardos | 641 P 17 | 226824 | Kölcsönözhető |
|
|