Legtöbbünk számára az édes ízek kihagyhatatlanok az étrendünkből - nem elsősorban mert egészségesek, nélkülözhetetlenek lennének, sokkal inkább, mert nagyon finomak. Az utóbbi évtizedek kutatásai azonban arra mutatnak rá, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy mivel édesítünk. A szerzőházaspár most
[>>>]
Legtöbbünk számára az édes ízek kihagyhatatlanok az étrendünkből - nem elsősorban mert egészségesek, nélkülözhetetlenek lennének, sokkal inkább, mert nagyon finomak. Az utóbbi évtizedek kutatásai azonban arra mutatnak rá, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy mivel édesítünk. A szerzőházaspár most olyan édesítőanyagokat mutat be, amelyek természetes anyagokból - nagyrészt csicsókából - készülnek, sőt egészségvédő hatásuk is kimutatható. Az első részben általánosságban olvashatunk a különféle édesítőszerekről: szó esik csoportosításukról, a kristálycukor jellemzőiről, valamint a mesterséges és természetes édesítőszerekről. A kötet második (jóval bőségesebb) felében a csicsókával és a csicsókakészítményekkel ismerkedhetünk meg, külön kiemelve a csicsókasűrítményeket (betegségmegelőző és terápiás hatásai, fogyasztási módjai). A kötetet a felhasználásukkal készíthető fogások receptjei és függelék zárja.
[<<<]